De gebouwen en huizen worden tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. Hierdoor is er minder energie nodig om een ruimte op temperatuur te houden. Dit is beter voor het milieu en goed voor de portemonnee. Doordat de lucht niet zomaar meer van buiten naar binnen kan is het mechanisch ventileren van ruimtes extra belangrijk. Dit kan op diverse manieren waaronder door gebruik te maken van een balansventilatie systeem met warmte terug winning (WTW).

In een WTW-unit wordt de vervuilde, energierijke, lucht vanuit binnen afgezogen en door de unit geblazen. Buiten wordt verse lucht aangezogen door de unit naar binnen. In het wisselblok zitten platen of buizen van dunwandig metaal of kunststof. Hierdoor stroomt de vervuilde binnenlucht gescheiden van de verse buitenlucht door de unit. De energie (warmte of koude energie) wordt door de platen of buizen overgedragen op de verse energie arme lucht. Doordat de energie wordt terug gewonnen is er minder verlies door ventilatie.

Het plaatsen van een WTW-unit kan net als een luchtreiniger op verschillende manier en met verschillende technieken. Dit kan decentraal, lage investering om 1 ruimte van ventilatie te voorzien, maar dit kan ook centraal. De HVSE-1200 is een efficiënte decentrale unit. Hiermee kan eenvoudig een ruimte worden voorzien van luchtverversing met warmte terug winning. Bij een centraal systeem wordt er één grote WTW-unit geplaatst welke wordt aangesloten op de centrale aan- en afzuigkanalen. Er wordt op deze manier met één unit een deel of een heel gebouw van verse lucht voorzien. Een geschikte unit voor bijvoorbeeld een kantoor of school is de WTW 1-75. Door het modulair uitbreidbare ontwerp kan een capaciteit van 75.000 m³/uur worden behaald. Hiermee kunnen ook grotere kantoren en ruimtes worden voorzien van verse en geconditioneerde lucht. Ook beschikken wij over units die geschikt zijn voor de industriële sector die een grote ruimte kan voorzien van ventilatie middels een WTW-unit. 

Naast het belang van goede ventilatie is ook effectieve luchtreiniging belangrijk. Doordat veel gebouwen langs (drukke) wegen zijn gebouwd is de buitenluchtkwaliteit lang niet altijd van een goed niveau. Daarom is het belangrijk om een goed filter in de WTW-unit te plaatsen. Een andere effectieve aanpak is het plaatsen van een luchtreiniger. Neem een kijkje bij onze elektrostatische luchtreinigers of onze HEPA luchtreinigers.

Wij adviseren u graag welke luchtreiniger het best geschikt is voor uw ruimte of locatie. Verder is het mogelijk dat wij bij u een luchtkwaliteitsmeting komen doen zodat de unit optimaal is afgestemd op uw situatie. 

Producten

WTW – Unit

HVSE-1200

Een Warmte Terug Winnings-unit, afgekort WTW-unit, haalt energie terug uit de lucht wordt afgezogen uit een ruimte. Deze energie wordt overgedragen op de verse lucht die naar een ruimte wordt afgevoerd. Hierdoor is er minder energie nodig om lucht op temperatuur te houden. In de zomer hoeft er dus minder gekoeld te worden en in de winter hoeft er minder verwarmd te worden. 

De HVSE-1200 is een opzichzelfstaande ventilatie-unit die 1 ruimte kan ventileren. Middels het ingebouwde WTW (warmte terug winning) systeem wordt de afgevoerde lucht gebruikt om de inkomende lucht af te koelen of te verwarmen. Het is eventueel mogelijk om dit systeem uit te breiden met extra koel- of verwarmingscapaciteit. 

Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt het natuurkundige principe verdamping om met een medium de ”gratis” energie uit bijvoorbeeld lucht of water te halen. Een warmtepomp bestaat uit twee delen, een buiten-unit en een binnen-unit. In de buiten-unit wordt energie gewonnen (bron) en in de binnen-unit deze energie weer afgestaan (afgifte). Er is ten alle tijden een koel- of verwarmingsmiddel benodigd (medium).   

 
Privacybeleid
Copyright © 2024 — Uptown Style WordPress thema door GoDaddy