Doe een luchtkwaliteitsmeting 

Voorkomen is beter dan genezen.

Wij voeren luchtkwaliteitsmetingen uit voor onder andere kantoren en instellingen. Wanneer de luchtkwaliteit duidelijk in beeld is kunnen klachten als allergieën, hoofdpijn, last van de luchtwegen en concentratieproblemen worden voorkomen. Verder kunnen wij klachten helpen verminderen door effectief te ventileren of lucht te reinigen. Een luchtmeting in een kantoor of instelling geeft duidelijkheid of de luchtkwaliteit voldoet aan de gestelde norm. Daarnaast geven de meetresultaten van het luchtonderzoek inzicht in de efficiëntie van de eventueel gebruikte luchtfilters en het luchtbehandelingssysteem.

Waar wordt mee gemeten?
Wat wordt er gemeten?

De luchtkwaliteitsmetingen worden uitgevoerd met onze handheld CEM DT-9883 M sensor. Deze sensor stelt ons in staat om flexibel in verschillende situaties en op verschillende locaties de luchtkwaliteit te meten..

Met onze luchtkwaliteitsmeter meten we:

  • Fijnstof (10, 5, 2.5, 1, 0.5 en 0.1 µm).
  • Relatieve luchtvochtigheid (RV).
  • Temperatuur
  • Formaldehyde.
  • Vluchtige gassen.
  • CO2.
Waarom is het belangrijk?
Welke vervolgstappen?

Door uit te zoeken wat de luchtkwaliteit is, kunnen de mogelijke problemen worden aangepakt en/of verholpen. Doordat iedere situatie om een andere aanpak vraagt, kunnen wij u hierin adviseren en ontzorgen.

Wij verwerken de verkregen meetdata tot een duidelijk rapport waarin in de belangrijke data is uitgelicht. Dit rapport wordt samen met u doorgenomen en kunnen eventuele vervolgstappen worden besproken.

Fijnstof
RV en temperatuur

Wanneer fijnstof wordt ingeademd begint dit met een kriebelend gevoel in de neus en keel. De kleinere deeltjes komen verder in de longen waar deze irritaties kunnen veroorzaken. Zodra het stof in de longen wordt opgenomen in het bloed worden deze door het hele lichaam verspreidt en kunnen deze diverse ziektes veroorzaken. Ook is stof een verspreider van luchtgedragen virussen. Wanneer deze ‘’besmette’’ stofdeeltjes worden ingeademd verhoogt dit het besmettingsrisico. Door deze stofdeeltjes uit de lucht te verwijderen kunnen klachten worden verminderd en worden de risico’s kleiner.

De verhouding tussen deze twee waardes is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Deze verhouding wordt weergegeven in een THI tabel wat staat voor Temperature Humidity Index. In veel kantoren hangen airconditioner-units. Het nadeel van zulke units is dat door de verdamper de lucht ontvochtigd wordt. Wanneer de lucht te droog is ontstaan klachten als droge ogen en een droge keel. Een te hoge luchtvochtigheid is ook niet wenselijk omdat dit een drukkend gevoel geeft.

CO2
Kosten

Doordat gebouwen tegenwoordig steeds beter geïsoleerd zijn wordt het steeds belangrijker om te zorgen voor goede ventilatie. Een goede indicator hiervoor is het CO2 gehalte. Wanneer in een ruimte meerdere mensen aanwezig zijn loopt het CO2 gehalte snel op. Door te zorgen voor aanvoer van verse buitenlucht kan de binnenlucht ververst worden. Dit kan door een raam of deur open te zetten, maar daardoor komt er veel kou naar binnen in de winter en ‘s zomers wordt het sneller warm. Door gebruik te maken van een goed warmte terug winning (WTW) systeem kan energievriendelijk geventileerd worden.

Aan de luchtmeting zijn kosten verbonden. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw luchtmeting.

Mocht u aan de hand van de meetrapportage over gaan tot een opdracht voor eventuele aanpassingen aan uw ventilatiesysteem en/of overgaan tot bestelling/opdracht zullen deze kosten worden gecrediteerd.

Privacybeleid
Copyright © 2024 — Uptown Style WordPress thema door GoDaddy